Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

A NAKA szerint az Szlovák Földalapnál korrupciós láncot építhetett ki egy bűnszervezet, a rendőrség szerdai akciója keretében pedig nyolc embert letartóztattak, hét személy ellen pedig már csütörtökön vádat is emeltek. A letartóztatták a Földalap vezetőjét, Gabriela Bartošovát, akit a mezőgazdasági miniszter közeli embereként tartanak számon.

 

Ján Mičovský (OĽANO) agrárminiszter a múlt tavasszal javasolta a Földalap élére Bartošovát azzal, hogy az ő feladata lesz rendet teremteni az állami intézményben, amely már rengeget vesztett renoméjából a nevéhez ragadt korrupciós gigabotrányok miatt. A Kuciak-gyilkosság után napvilágra került kelet-szlovákiai gyanús földügyletek, vesztegetési visszaélések és más botrányok a figyelem középpontjába állították a hivatalt. Nem mellesleg a Földalap Szlovákia legnagyobb mezőgazdasági földkezelője.

 

A NAKA szerdai akciója arra utal, hogy Bartošová nem végezte el a feladatát, és ha a gyanúk beigazolódnak, akkor az is kiderülhet, hogy inkább hozzájárult a problémákhoz.

 

 hirdetes_300x300  

A dolog érdekessége, hogy Bartošová neve nem lehetett ismeretlen a döntéshozók előtt, mivel korábban is a Földalapnál dolgozott, mint a bérleti jogokkal foglalkozó osztály vezetője. Éveken keresztül Adriana Šklíbová volt a közvetlen felettese. Most mindeketten rács mögé kerültek, ahogy Martin Kvietik, az Agrárkifizető Ügynökségnél felderített korrupciós ügyek miatt hónapokig előzetes letartóztatásban lévő oligarcha is.

 

Hét személy ellen emeltek vádat a Földalappal kapcsolatos korrupciós ügyek miatt

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.