Nyitókép: TASR

 

Veszélyben látja a demokráciát Szlovákiában a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) az állam legfőbb képviselőinek találkozója után a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) épületében. A nemzetiek szerint a találkozó a politikai hatalom és erő kinyilvánítását szolgálta.

 

„1989 óta nem volt akkora veszélyben a demokrácia Szlovákiában mint manapság. A történelem megmutatta nekünk, hogy a demokrácia útjáról való letérés – mint különösen az 50-es években – nemzetünk számára nagyon szerencsétlen volt.”

 

– áll a parlamenten kívüli párt közleményében.

 

 hirdetes_300x300  

Ahogy arról a Körkép.sk is beszámolt, Eduard Heger (OĽANO) kormányfő kezdeményezésére példanélküli találkozóra került sor az SIS egyik lehallgatásbiztos épületében, ahol a nagy korrupciós ügyekben folyó nyomozások manipulációjának veszélye volt a téma.

 

A találkozón részt vett Zuzana Čaputová államfő, Boris Kollár (Sme rodina) házelnök, Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter, Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter, Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány, Maroš Žilinka főügyész, Daniel Lipšic speciális ügyész, és Adrián Szabó, a belügyminisztérium belső ellenőrzésének vezetője. A vendéglátó az SIS igazgatója, Michal Aláč volt.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!