Nyitókép: TA3/reprofotó

 

Amennyiben a Za ľudí távozik a koalícióból a kollúziós fogság feltételeit módosító büntetőeljárási törvény módosítása miatt, az SaS követni fogja a példájukat – jelentette ki Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a TA3 Politikában c. vitaműsorában.

 

Kollár és Kolíková egyezsége

 

 hirdetes_300x300  

Sulík szerint probléma lenne, ha Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter és Boris Kollár (Sme rodina) házelnök nem tudnának megegyezni a kollúziós fogság feltételeiről.

 

Sulík vitapartnere, Richard Raši (Hlas-SD) a műsorban megerősítette, hogy a Peter Pellegrini körül csoportosuló képviselők Petra Hajšelová (Sme rodina) törvénymódosító javaslatát fogják támogatni. Sulík és Raši egyetértett abban, hogy a jelenlegi hét hónapos kollúziós fogság hosszát mindenképpen le kell rövidíteni.

 

A SIS-es „titkos” találkozóról

 

A vitapartnerek a legfőbb közjogi méltóságok és a biztonsági erők közös találkozójával is foglalkozott, amelyre a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) épületében került sor. Sulík nem lát benne problémát, mint mondta, ez Eduard Heger kormányfő kompetenciájába tartozik. Az SaS vezére tudott a találkozóról, és örül neki, hogy nem vett részt rajta.

 

„Az anyukám mindig azt mondta, hogy aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Én az egész életemet eszerint az elv szerint éltem – mindig kerültem a titkos találkozókat”

 

– mondta Sulík.

 

Raši szerint az ilyen típusú találkozó nem számít mindennaposnak.

 

„Elképzelhetetlen, hogy egy demokratikus országban titkos találkozót szervezzenek. Ez sok kérdést vet fel. Miért volt jelent a belügyminisztérium inspekciós igazgatója? Azért került sor erre a tárgyalásra, mert visszaélnek a rendőrséggel és célzottan tartóztatnak le bizonyos személyeket? Vagy arról beszélgettek, hogy miért van fogságban Vladimír Pčolinský, a SIS volt igazgatója?

 

– tette fel a kérdést Raši.

 

A Hlas-SD politikusa szerint minél előbb választ kell adni ezekre a kérdésekre, máskülönben különböző elméletek fognak napvilágot látni.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.