Nyitókép: TASR

 

Az Európai Bizottság 2022-re és 2023-ra is szerződést kötött a BioNTech és a Pfizer gyógyszerészeti vállalatokkal a koronavírus elleni vakcinák beszállításáról – tájékoztatott Eduard Heger kormányfő a rendkívüli brüsszeli EU-csúcsról.

 

„A mutációk továbbra is nagy kockázatot jelentenek, ezért rendszeresen meg kell ismételni az immunizálást. A vakcinaszállítmányoknak megbízhatóaknak kell lenniük és az összes tagország számára igazságosan kell elosztani, máskülönben új járványgócok kialakulása fenyeget”

 

– írta Heger a közösségi oldalán, majd hozzátette, egyetértett azzal, hogy 2021 végéig egy bizonyos mennyiségű vakcinát átengedjenek az Európai Unióval szomszédos ún. harmadik országoknak.

 

 hirdetes_300x300  

Úgy véli, ezáltal elkerülhető, hogy a vendégmunkások ismét behurcolják a vírust az EU területére.

 

Heger szerint szolidaritást kell vállalni a harmadik országokkal is, máskülönben a vendégmunkások ismét behurcolhatják a vírus az EU-ban.

 

Az Európai Bizottság csütörtökön (május 20.) már a harmadik egyezményt írta alá a BioNTech és a Pfizer gyógyszerészeti vállalattal. A szerződés 1,8 milliárd adag koronavírus elleni vakcina beszállítását biztosítja az unió tagállamainak a 2021 és 2023 közötti időszakban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.