Nyitókép: TASR

 

A javuló járványhelyzetnek köszönhetően újabb enyhítések léptek érvénybe a kulturális rendezvényeket illetően. A kulturális tárca felhívta a figyelmet arra, hogy a kulturális COVID-szemafornak köszönhetően néhány járásban engedélyezett lesz a beltéri étel- és italfogyasztás, a tárlatvezetéseken pedig nagyobb létszámú csoportok vehetnek részt.

 

A narancssárga járásokban az ülőhelyek elfoglalásán kívül (a befogadóképességnek maximum az 50%-át lehet feltölteni – beltéren legfeljebb 250, kültéren 500 látogató foglalhat helyet) az állóhelyek elfoglalása is engedélyezett lesz (beltéren legfeljebb 50 személy, kültéren maximum 100).

 

 hirdetes_810x300  

sárga járásokban, ahol a beltéri ülőhelyek kapacitásának az 50%-a a kültérinek pedig a 75%-a használható fel (beltéren maximum 250 fő, míg kültéren 500 fő részvételével), ismét engedélyezett lett az állóhelyek elfoglalása is, mégpedig beltéren 100 személy, kültéren pedig 250 személy részvételéig.

 

A narancssárga és a sárga járásokban is engedélyezett a beltéri étel- és italfogyasztás. A narancssárga járásokban egy asztalnál legfeljebb négy vagy az egy háztartásból származó személyek foglalhatnak helyet, míg a sárga járásokban maximum hat fő vagy az egy háztartásból származó személyek ülhetnek le egy asztalhoz. A mozikban szintén engedélyezett az étel- és italfogyasztás.

 

A narancssárga és a sárga járásokban a galériákban, múzeumokban és a kiállításokon a csoportos tárlatvezetésen részt vevő személyek száma is megnövekedett. A narancssárga járásokban egy csoportban maximum 15 fő lehet, míg a sárga járásokban egy csoportos tárlatvezetésen legfeljebb 30 fő vehet részt.

 

Hétfőtől a narancssárga besorolásba tartozik a Pozsonyi I–V. járás, Dunaszerdahelyi, Liptószentmiklósi, Nyitrai, Érsekújvári, Simonyi, Privigyei, Rozsnyói, Vágsellyei, Szenci, Zsarnócai, Aranyosmaróti és a Garamszentkereszti járás.

 

A sárga besorolásba a Galgóci és a Nagytapolcsányi járás tartozik.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.