Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Az illetékes ügyész nem hagyta jóvá azt a kérvényt, amely lehetővé tette volna, hogy Vladimír Pčolinský ex-SIS-igazgató a parlament előtt szólaljon fel. Az ellenzék által kezdeményezett (és a kormánypártok által nem bojkottált) parlamenti rendkívüli ülés szerda este 19 órától folytatódik, zárt ajtók mögött – közölte a TASR.

 

Az ülést még délelőtt függesztették fel, mikor a plénum elfogadta azt a határozatot, amely javasolta Pčolinský részvételét a parlamenti vitán.

 

A rendkívüli ülést a Smer hívta össze az ország politikai csúcsvezetőinek titkos találkozója miatt, amelyre a SIS egy lehallgatásbiztos épületében került sor. Pčolinskýt a Sme rodina áldozatnak tartja, akit a NAKA azért tartóztatott le, mert a SIS igazgatójaként fel akarta számolni a NAKA-ban maradt, előző garnitúra idején kiépült „keménymagot”. Tény, hogy Pčolinskýt szükségtelenül durva eljárás keretében tartóztatták le tavasszal a NAKA kommandósai korrupció vádjával. Az ellenzék az ügyet saját korábbi, ma vizsgálati fogságban lévő funkcionáriusainak javára akarja fordítani.

 

 hirdetes_810x300  

A SIS épületében zajló titkos csúcstalálkozó részletei továbbra sem ismertek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.