Nyitókép: TASR

 

A COVID-automata szerint jelenleg a járások többsége rózsaszínű vagy annál rosszabb besorolásba tartozik, ahol a középületek belső helyiségeiben, illetve a tömegközlekedési eszközökön is kötelező a reszpirátor viselete. A zöld, narancssárga és a sárga járásokban azonban szájmaszkkal is lehet helyettesíteni a reszpirátort – tájékoztatott Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

 

„Azoknak az utasoknak, akik a jobb besorolású (zöld, sárga, narancssárga) járásokból indulnak, de rosszabb járásokon (rózsaszínű, piros, bordó) keresztül haladnak át, azt tanácsoljuk, hogy az egészségük védelme érdekében az egész utazás során viseljenek reszpirátort“

 

– jegyezte meg Račková hozzátéve, hogy a tömegközlekedési eszközökön sok idegen ember mozog, akiknek ismeretlen az egészségi állapota.

 hirdetes_300x300  

 

A hivatal továbbá azt ajánlja az utasoknak, hogy a tömegközlekedési eszközökön kerüljék a felületek megérintését, és a lehető legmesszebbre üljenek le a többi utastól. A szóvivő szerint nem tanácsos azokkal az utasokkal beszélgetni, akikkel nem egy háztartásban élünk.

 

A rövidebb utakon nem ajánlatos enni és inni. A hosszú utak esetében az ivás és az evés előtt ajánlatos a kézfertőtlenítés, a reszpirátort pedig az evés és az ivás befejezése után azonnal fel kell helyezni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!