Nyitókép: Zomri/reprofotó

 

Grendel Gábornak (OĽaNO), a parlament alelnökének csütörtökön rövid időre meg kellett szakítania a parlament ülését, ugyanis konfliktus alakult ki Igor Matovič pénzügyminiszter és Miroslav Suja független képviselő között. Suja a Köztársaság (Republika) elnevezésű mozgalom tagja, amelybe az ĽSNS-ből való távozása után Milan Uhríkkal és Milan Mazurekkel együtt lépett be.

 

A Matovič és a Suja közötti szócsatában olyan szavak hangozottak el, mint a „szemétláda“ és a „farizeus“. A heves összeszólalkozás után Suja egy pohár vízzel öntötte le Matovičot, miközben azt mondta, „Ilyen hideg zuhanyt adtok Szlovákia összes polgárának“.

 

 hirdetes_810x300  

Grendel a szünetben azt mondta, elutasít bármilyen fizikai támadást a parlamentben.

 

A parlament alelnöke a „vizes akció“ után kiutasította Suját a teremből, aki ellenszegült a felszólításnak. Ezután Grendel ismét megszakította az ülést, majd összehívták a grémiumot.

 

Amennyiben a mandátumvizsgáló és mentelmi bizottság úgy ítéli meg, hogy a képviselő megsértette a parlament ülésének rendjét, 2 000 euróig terjedő bírság kirovását ajánlhatja a Nemzeti Tanácsnak.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.