Nyitókép: Sebastian Kahnert

 

Május 31-től, hétfőtől enyhülnek az ingázókra vonatkozó feltételek. A hét napnál nem régebbi negatív tesztet (PCR- vagy antigénteszt) újonnan oltásról vagy a covidon való átesésről szóló igazolással is ki lehet váltani – derült ki a Szlovák Közegészségügyi Hivatal új rendeletéből.

 

Az új feltétel azokra a személyekre vonatkozik, akiket az mRNS vakcina második adagjával oltottak be és az oltás után legalább 14 nap telt el, vagy a vektor alapú vakcina első adagját kapták meg, és az első oltás után legalább 28 nap telt el. A teszt alóli kivétel azokra is vonatkozik, akik megkapták az mRNS vagy a vektor alapú vakcina első adagját és az elmúlt 18 napban átestek a koronavíruson, továbbá kivételt élveznek azok a személyek is, akik átestek a koronavírus-fertőzésen, de a fertőzés óta még nem telt el 180 nap.

 

 hirdetes_300x300  

A negatív tesztet azok a Szlovákiába érkező szlovákiai állampolgárok is kiválthatják oltásról vagy a covidon való átesésről szóló igazolással, akiknek a szomszédos országban, a határtól legfeljebb 100 kilométeres távolságban van az állandó vagy az átmeneti lakhelyük.

 

Újonnan mentesülnek a karanténkötelezettség alól a Szlovákiában tanuló ukrajnai diákok (hét napnál nem régebbi antigénteszt fejében), illetve a jegyespárok Ukrajnából érkező közeli hozzátartozói (két napnál nem régebbi antigénteszt fejében).

 

Szlovákiába antigénteszttel csak azok a művészek léphetnek be, akiknek a szomszédos országokban van az állandó vagy az átmeneti lakhelyük, kivételt képez Ukrajna.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.