Nyitókép: Lenka Haniková

 

A Kassa Megyei Önkormányzat készen áll arra, hogy elkezdje az oltást a Szputnyik V vakcinával. A tervek szerint az oltást a nagymihályi nagy kapacitású oltóközpontban kezdik meg.

 

 „Az egészségügyi minisztériumtól függ a konkrét időpont, amikor elkezdődhet az oltás az orosz vakcinával“

 

– jelentette ki hétfőn Rastislav Trnka, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke.

 hirdetes_810x300  

 

Ezen a héten a kassai nagy kapacitású oltóközpontban naponta a Pfizer/BioNTech és az AstraZeneca vállalat vakcináival fognak oltani.

 

Iglón június 5-én és 6-án, szombaton és vasárnap a Moderna-vakcina lesz elérhető. A nagymihályi nagy kapacitású oltóközpontot csak akkor helyezik üzembe, ha a váróteremben és a tartalékos listán elegendő mennyiségű érdeklődő lesz beregisztrálva.

 

„Nagymihályon eddig mintegy 9 000 embert oltottunk be, a többiek más oltóközpontokban oltatták be magukat. Mivel sokan az orosz vakcinára várnak, ezért éppen ebben az oltóközpontban szeretnénk vele megkezdeni az oltást“

 

– konstatálta Trnka.

 

A Kassai kerület tájékoztatása szerint az oltást illetően továbbra is első a kerületek között. Május 30-ig 139 660 koronavírus elleni vakcinát adtak be. A kerületben megerősítették a mobil oltószolgálatot is, az egészségügyi dolgozók ezen a héten 28 települést látogatnak meg, ahol a tervek szerint 2 100 személyt fognak beoltani.

 

A mobil oltócsapat a Kassa-vidéki, Iglói, Rozsnyói, Tőketerebesi és s Nagymihályi járásban fog oltani.

 

 „Jövő héttől oltóbusz is közlekedni fog a településekre, amelyben az egészségügyi dolgozók Pfizer-vakcinával fognak oltani. Miután a kerület az összes mobil oltóegységet igénybe vevő idős embert beoltja, az oltóbuszban a marginalizált közösségek tagjait fogja oltani“

 

– tájékoztatott Anna Terezková, a megyeelnök szóvivője.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.