Nyitókép: TASR/Lukáš Mužla

 

A Szlovákiába érkező külföldiek is ingyenesen vehetnek részt az antigéntesztelésen. Amennyiben piros besorolású országból érkeznek, nyolc nap után PCR-tesztet kell csináltatniuk, amit a külföldiek szintén ingyenesen abszolválhatnak – erősítette meg Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

 

Ha valaki zöld besorolású országból érkezik Szlovákiába, 14 napos karantén vár rá, amelyet negatív PCR- vagy antigénteszt esetén azonnal befejezhet. A kötelező karantén alól kivételt élveznek a beoltott személyek, azok, akik az elmúlt 180 napban átestek a betegségen és a 18 év alattiak.

 

 hirdetes_400x285  

Aki piros besorolású országból érkezik haza, annak a karanténja leghamarabb a nyolcadik napon fejeződhet be, amennyiben a PCR-tesztje negatív eredményt mutat.

 

Ha valaki fekete besorolású országból érkezik Szlovákiába, negatív teszteredmény esetén is abszolválnia kell a 14 napos karantént.

 

Vannak olyan általános érvényű szabályok is, amelyeket minden Szlovákiába érkezőnek be kell tartania, függetlenül attól, hogy milyen besorolású országból érkezik. Az országba való belépést követően a http://korona.gov.sk/ehranica honlapon kell regisztrálni. Amennyiben valaki légi úton érkezik Szlovákiába, még a landolás előtt ki kell töltenie egy formanyomtatványt a  https://www.mindop.sk/covid/ honlapon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.