Nándor
 • HUF: 362.39
 • USD: 1.16
 • 12 °C
 • 20 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Kilépések az MKP-ban! A Via Nova elnöke a távozó lelkészt gyalázza

Folytatódik a Szövetség- elődpártjainak gyengülése. Nagy Olivér evangélikus lelkész június 1-vel kilépett az MKP-ból

Nyitókép: Archív (Csáky Pál mellett, balról a második az MKP-ból kilépő Nagy Olivér)

 

Folytatódik az alakuló Szövetség-Aliancia elődpártjainak gyengülése. A Most-Híd elnökségéből való lemondása, és a pártegyesülést keményen kritizáló Ravasz Ábel hátralépése után ezúttal az MKP köreiből érkeztek kilépésről szóló hírek.

 

Kilépések az MKP-ból

 

Június 1-vel kilépett a Magyar Közösség Pártjából Nagy Olivér evangélikus lelkész. Nagy az MKP korábbi elnökének, Berényi Józsefnek a lakhelyén, Alsószeliben volt helyi szervezeti tag. Alsószeli ráadásul a Galántai járáshoz tartozik, ahonnan a jelenlegi pártelnök, Forró Krisztián is származik.

 

Nagy Olivér a közösségi oldalán egy rövid videót is közzétett döntésének indoklásáról. A kilépésről szóló dokumentum már az MKP pártigazgatójának, Bíró Lászlónak az asztalán van.

 

Nagy a viszonylag ismert MKP-tagok közé tartozott, több más, közéleti jellegű tevékenységet is folytatott. Részt vett a párt legutóbbi, farnadi kongresszusán is. Döntését azzal indokolta, hogy

 

„az MKP az érdekeinket szem elől tévesztve sikertelenül látja el a felvidéki magyarság méltó érdekképviseletét, amelyet az utóbbi évek választási kudarcai bizonyítanak“.

 

Saját túlélésük a cél

 

Levelében továbbá úgy fogalmaz, hogy

 

„az évek során a tagtársaim és általam is megfogalmazott megoldások figyelmen kívül hagyása, a párbeszéd és kudarcok beismerésének hiánya ellehetetlenítették a megújulást. A párt kizárólag egy szűk, különböző előnyöket élvező „elit“ politikai túlélését szolgálja, miközben a sokszor hangoztatott fiatalítás és alulról építkezés csak álca. Az önálló véleményt megfogalmazók ellenséggé válnak, bejáratott módszerekkel büntetik őket A felsoroltak szöges ellentétben állnak az Alapszabályban megfogalmazott „kereszténység és humanizmus eszméivel, valamint a demokrácia és pluralizmus elveivel.“

 

Kilépésének indoklásában azt is elmondta, hogy helyteleníti az Aliancia-Szövetség megalakítását, mely szerinte a felvidéki magyarság bevonása nélkül történik és öncélú politikai érdekeket szolgál, felülírva a közösség megmaradását és gyarapodását szolgáló intézkedések megtételét.

 

A kilépés indoklása. Forrás: Nagy Olivér Fb-oldala

 

Az Aliancia-Szövetség megalakulásával kapcsolatban egyébként, – miután a Most-Híd alelnöke, Agócs Attila egyértelműen kimondta, hogy az nem etnikai párt lesz, – Csáky Pál nyíltan egy igazi magyar párt létrehozására szólított fel.

 

Csáky Pál: A Szövetség Agócs Attila féle hülyékkel nem kap többet 3 százaléknál

 

Nagy Olivér a Körkép.sk megkeresésére elmondta, hogy 2003-ban, 23 évesen lépett be a Magyar Közösség Pártjába, melyből 18 év után kénytelen távozni.

 

„Dolgozni szerettem volna. Büszke voltam a párt sikereire, mert azok a közösség javát szolgálták, és elkeserítettek azok kudarcok, mulasztások, amelyeket a magyar közösség megszenvedett.“

 

– válaszolta arra a kérdésünkre, hogy mire a legbüszkébb az eltelt időszakból.

 

Gubík: Legalább nem leszel a kárunkra

 

Nagy döntése (melyet egyébként paradox módon az Összefogás több tagja is helyeselt) a politikai adok-kapokban edzettek számára is ritkán látható aljas reakcióra késztette Gubík Lászlót, az MKP ifjúsági szervezetének, a Via Novának, valamint a Duray Miklóshoz kötődő Szövetség a Közös Célokért elnökét. Gúnyos, pökhendi megjegyzése, miszerint

 

„hasznára nem váltál a politikai közösségednek, Olivér. Legalább kárára sem leszel. Win-win“

 

több tucat felháborodott reakció mellett az egyházi szereplők nyilvános rosszallását is kiváltották. Az est végére botrányosra durvult diskurzus ITT elolvasható.

 

Via Novás “pénzügyminiszter” vizsgálat alatt

 

Gubík szervezetének egyik tagját, az általa korábban a „Via Nova pénzügyminiszterének” nevezett Mészáros Attilát és annak „pályázatíró“ tevékenységét anyagi jellegű visszaélések és nagy összegű pénzügyi manipulációk kapcsán már az illetékes szervek vizsgálják Budapesten is.

 

A Körkép.sk egyébként úgy tudja, hogy Nagy kilépése nem elszigetelt eset. A közeljövőben több hasonló kilépés várható szerte az országban.

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 26 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Lusmi
2021. jún. 03. 16:45

Beérett Bugár Béla vetése, atomjaira hull a felvidéki magyarság. A könnyen jött anyaországi konc táplálta a daganatot, amely a pártvezetéseink fejét feszegette. A Hidat a szlovákiai korrupció anulálta morálisan (többek között), az MKP-t az anyaországtól kapott ingyenpénzek felelőtlen osztogatása. Az Orbán-kormány ész és kontroll nélkül tolta a milliókat, Istenem, ha tudnák mennyi kárt okoztak vele. Morálisan sokkal jobban állhatna most a közösségünk. Szegényen és szerényen de Tisztán! Most egymást mocskolja a teljes "elitünk" a közösségi portálokon. Szégyen gyalázat!

Attila Sz
2021. jún. 03. 21:45

Nagyon okosan tette amit tett ez a Nagy Olivér!!! Ő végre ki meri jelenteni - leirni, hogy miért mondott le... Pontosan ez a baj, hogy ezek az MKP-s"regi arcok-főnökök - megélhetési politikusok "még nekünk MKP-s szavazoknak azt predikaljak, hogy nekik milyen fontos az alulról építkezés és az új arcok, addig ők tudják hogy hazudoznak nekünk!!! Nekik csak az a fontos, hogy ők ott legyenek a tűznél és ha vki is szólni merne ellenük akkor viszont megbuntetik a maguk módján azt az egyént!!! Ezért lépett ki tavaly Agocs Gergő az MKP-bol. No hát ezért szajkozom én itt állandóan, hogy ide egy vadi új MKP kell ilyen emberekkel mint Nagy Olivér, Agocs Gergő és mondjuk elnöknek el tudnám képzelni Gyimesi György urat! Ugyh itt nincs mit tenni az ilyen hazug patkanyoknak mint Farkas Iván, Forró Krisztián,Fenes Iván,Hájos Zoltán,Berényi József, Szigeti és még sorolhatnam - takarodni kellene nem, hogy a politikai életből, de még a kozugyekbol is és természetesen az összes Járási MKP-s elnöknek!!!

Attila Sz
2021. jún. 03. 22:07

Kedves Körkép legyenek szívesek ezt a cikket atkuldeni Budapestre is a Fidesz székházába... Remélem, hogy ez amit Nagy Olivér most itt leirt, radobbenti a Fidesz vezerkart, hogy ezeket a "régi MKP-s megélhetési politikusokat" azonnal ki kell b@szni és teljesen új pártot-új konstrukcióval kell építeni(de itt értem az MKP-s ifjúsági szervezetet is újjá építeni Gubik László férgek nélkül!!!).Fidesz helyében egy árva fityinget sem adnak addig, meg ezek a "régi arcok-megélhetési politikus" ott vannak a helyükön! No ezért kell ide nekünk Gyimesi György!!! Vele nem lehetne "laca facazni" ilyen Gubik féregnek, de szerintem vigyazzba állítaná a Forró, Farkas, Menyhárt, stb. féle dogkeselyuket is!!!

  Király Zsolt
  2021. jún. 03. 22:09

  Szükségtelen átküldeni, a megfelelő helyeken olvasnak bennünket maguktól is.

  Borbély József
  2021. jún. 04. 10:24

  Attila Sz köszi szépen,helyettem is elmondtad,amit én is gondolok immár 30 éve.Nem kis idő.Egyike vagyok azoknak,akik testközelből ismerik az egykori és a mai aktorokat is.Azóta tenyészik a magyar élet testén ez a többgenerációs parazita,belterjes bűnbanda,aki egymásnak adják át a stafétabotot,mint legutóbb Duray Gubíknak!

Hmmm
2021. jún. 04. 20:36

Vajon az MKP vezetősége észrevette már, hogy valamit ku.vára el.asztak? Nem hiszem. Béci beígérte a nagy pénzt

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket