Anna, Anikó
  • HUF: 360.01
  • USD: 1.18
  • 22 °C
  • 33 °C
Belföld

A Smer-SD négynapos munkahét bevezetését javasolja

Fico elmondása szerint a hosszú hétvégék pozitív hatással lennének az idegenforgalomra.

Nyitókép: TASR

 

A Smer-SD ellenzéki párt négynapos munkahét bevezetését javasolja, amennyiben a szakszervezetek és a munkáltatók meg tudnak egyezni ebben. A munkahét lerövidítését a párt a Munka törvénykönyve módosításának keretén belül javasolja olyan munkahelyek esetében, ahol erre lehetőség nyílik. A hírt Robert Fico pártelnök közölte eperjesi sajtótájékoztatóján.

 

Fico szerint a szakszervezetek már megnyitották ezt a témát, a kezdeményezésünknek pedig nagy visszhangja van az emberek körében.

 

A pártelnök szerint az emberek talán hajlandóak lennének a négy munkanapon keresztül egy órával többet dolgozni.

 

„Amennyiben a péntek szabadnap lenne, akkor az emberek összességében így is kevesebbet dolgoznának, mint most az öt munkanap alatt”

 

– jegyezte meg.

 

Állítása szerint ez a változás nem lenne hatással a munkatermelékenységre, mivel az első négy nap a legproduktívabb. Fico elmondása szerint a hosszú hétvégék pozitív hatással lennének az idegenforgalomra, és javítanák a családi élet minőségét is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

hugo
2021. jún. 05. 16:01

Kedves ujságírók,hát kérdezzék már meg "pán szúdruh"Ficótol hogy a fizetések azok maradnának ? A 4 napos munka irodában kibírható,de mit szóljanak az igazi termelést végzó cégek ???

Béla
2021. jún. 05. 20:38

Fickóék mindent meglesznek, nyugdíjt meg 64 évre, zsaruk, falu rendőri, kik semmi felelőtlenség nem terheli őket, ezek meg 50 éves korban a golyóikat vakargatják, hát hol itt az ész. Sehol az Istenben nem mennek 50 éves korban nyugdíjba a POLICAJTOK.....

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket