Nyitókép forrása: TASR – Martin Baumann

 

Hétfőtől (június 7.) Szlovákia vörös helyett narancs besorolást kap Csehország koronavírus-fertőzöttségi kockázati skáláján. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szlovákiai állampolgárok 24 órásnál nem régebbi antigénteszt vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszt ellenében beutazhatnak Csehországba.

 

Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár szerint a szlovák állampolgároknak és lakosoknak hétfőtől nem kell majd karanténab vonulniuk Csehországba érkezésük után (ezt egy újabb negatív PCR-teszt ellenében lehetett megszakítani).

 

A Csehországba utazóknak továbbra is kötelezően ki kell tölteniük egy beutazási űrlapot, és (nem személyesen) eljuttatni az illetékes kerületi közegészségügyi hivatalhoz. Az űrlap kitöltéséről szóló igazolást fel kell tudni mutatni a határátkelőn.

 

  hirdetes_300x300   

Június elsejétől Szlovákiából indoklás nélkül is be lehet utazni Csehországba, amennyiben az ott-tartózkodásuk nem haladja meg a 24 órát. Turisztikai célokból is beutazhatunk Csehországba a szlovák Egészségügyi Minisztérium által kiadott nemzeti védettségi tanúsítvánnyal, amelyet a cseh hatóságok már 22 nappal az első oltás után felvétele után is elfogadnak – ez a beutazási űrlap kitöltésétől nem mentesít. Ugyanez a helyzet a koronavírusból való felgyógyulásról szóló, 180 napnál nem régebbi igazolással is.

 

Teraz.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.