Nyitókép: TA3/reprofotó

 

A koronavírus-járvány két hulláma után Szlovákia készen áll a gazdaság újraindítására – jelentette ki Eduard Heger kormányfő a TA3 politikai vitaműsorában.

 

A kormányfő szerint az ország minőségi tervvel és elegendő pénzforrással rendelkezik a gazdaság újraindításához. Mint mondta, nem csak az oktatásügybe és az egészségügybe fognak pénzt fektetni. Heger ígéretet tett arra, hogy az emberek hamarosan látni fogják a munkájuk eredményét.

 

 hirdetes_300x300  

„Ebben a hónapban az Európai Bizottságnak jóvá kellene hagynia az újjáépítési tervünket. Nyáron fogjuk a pénzt előteremteni, augusztus végén vagy szeptember elején pedig megérkezik az első folyósítás“

 

– mondta Heger.

 

Elmondása szerint ezzel párhuzamosan zajlanak azok a lépések és folyamatok, amelyek lehetővé teszik azt, hogy a pénzforrásból a lehető leghamarabb meríteni lehessen. A kormányfő szerint az újjáépítési terv kompatibilis azzal, amire az országnak szüksége van. Heger úgy vélekedett, a polgárok számíthatnak arra, hogy az állam ott fog segíteni, ahol a legnagyobb szükség lesz rá.

 

A miniszterelnök bízik abban, hogy az emberek jogállamba vetett bizalma visszatér. Véleménye szerint erre akkor fog sor kerülni, amikor látni fogják, hogy az egyes ügyek a bíróság elé kerülnek. Mint mondta, ekkor fognak ténylegesen szembesülni az ország megtisztításával.

 

„A tisztítás átfogó folyamat. Ez egy hosszútávfutás, nem egy egyszerű folyamat“

 

– jegyezte meg Heger hozzátéve, hogy a folyamat a különböző megörökölt korrupciós ügyek miatt sem egyszerű.

 

Heger szerint a jogállam legnagyobb ellenzője Robert Fico (Smer-SD) és Peter Pellegrini (Hlas-SD). A kormányfő szerint az ellenzék nem szeretne jogállamot.

 

A miniszterelnök egyúttal azt is kiemelte, bízik benne, hogy a jelenlegi kormánykoalíció kibírja az egész választási időszakot. Elmondása szerint ennek legfontosabb tényezője az együttműködés lesz.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!