Natália
  • HUF: 365.16
  • USD: 1.13
  • 0 °C
  • 3 °C
Belföld

Kevesebb ellenőrzés lesz a határokon, a kisebb határátkelőhelyeket is megnyitják

Az országba érkező utasoknak azonban továbbra is be kell tartaniuk az érvényes óvintézkedéseket.

Nyitókép: TASR

 

A rendőrség június 8-tól, keddtől a belső határokon és a nemzetközi reptereken is enyhíti az ellenőrzések intenzitását. Az óvintézkedések betartását már csak szórványosan fogják ellenőrizni. Ezenkívül megnyitják a kisebb közúti határátkelőhelyeket és egyéb turistautakat is Lengyelországból, valamint Csehországból. Az enyhítések mellett a javuló járványhelyzetnek köszönhetően döntöttek. A rendőrség egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy az országba érkező utasoknak továbbra is be kell tartaniuk az érvényes óvintézkedéseket.

 

„A szlovákiai és a szomszédos országok járványügyi és a biztonsági helyzetének javulása miatt a rendőrség a belső határokon enyhíteni fogja a karanténintézkedések betartásának véletlenszerű ellenőrzéseit. Ennek ellenére az egykori határátkelőhelyeken szórványos, rövid távú, célzott ellenőrzésekre továbbra is sor kerül majd“

 

– jelentette ki Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

Szlovákia keddtől nem fogja korlátozni a közúti határátkelőhelyeken és a Lengyelországból, valamint Csehországból a turistautakon érkező személyek belépését.

 

„A korlátozások csupán a magyar határon maradnak érvényben, ugyanis a magyarok csupán a Tajti (Tachty)–Cered határátkelőt nyitották meg reggel 07.00 órától 09.00 óráig, valamint délután 16.00 órától 18.00 óráig“

 

– hívta fel a figyelmet a szóvivő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Hubik Ferenc
2021. jún. 08. 21:32

A Komárom és környékére milyen körülmények, vagy kilátással van ez a hatás, vagy is még mindig nem lehet átt menni a magyar oldalra.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket