Nyitókép: TASR

 

Megszüntetik a szlovák–osztrák határátkelőhelyeken a szigorú ellenőrzéseket, egyúttal megnyitják a kisebb határátkelőket, a Dévényújfalu–Schlosshof kerékpárhidat és a Dévény–Hainburg átkelőt a vízi közlekedés számára – tájékoztatott a külügyi tárca a weboldalán.

 

„A kedvező szlovákiai járványhelyzetnek köszönhetően sikerült megegyezni az osztrákokkal abban, hogy szüntessék meg a szigorú (rendőri) ellenőrzéseket a Szlovákiával közös határátkelőhelyeken. A határátlépés azonban továbbra is csak a hivatalos határátkelőkön lehetséges“

 

– jegyezte meg a tárca.

 hirdetes_300x300  

 

Ausztria elismeri a Szlovákiában kiadott egységes oltási tanúsítványokat. A külügyi tárca szerint az osztrák rendőrség és hadsereg a határokon QR-kód-olvasóval van ellátva, így hitelesíteni tudják a szlovák tanúsítványokat.

 

A Horvátjárfalu (Jarovce)–Kittsee határátkelőhely ismét 24 órás működéssel indul újra. A Morvaszentjános (Moravský Svätý Ján)–Hohenau határátkelő reggel 05.00 órától 24.00 óráig tart nyitva, míg a Magyarfalu (Záhorská Ves)–Angern an der March hétfőn és pénteken reggel 8.00 órától 11.00 óráig, majd délután 15.00 órától 18.00 óráig tart nyitva, de csak a mezőgazdasági és eredi munkák elvégzésére.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.