Nyitókép: teraz.sk

 

Az asszisztált népszámlálás második körében 5,15 millió főre nőtt az ország már megszámolt lakosságának száma. Ez az összlanépesség 91,4 százalékát jelenti. Május 3-tól, azaz az asszisztált népszámlálás második körének kezdete óta már több, mint 302 ezren számoltatták meg magukat, ami az összlakosság 5,4 százalékát jelenti, tájékoztatta a Körképet Jasmína Stauder,  a népszámlálás szóvivője.

 

Az elmúlt hét folyamán 55 ezerrel nőtt a megszámolt személyek száma.

 

Büntetést kaphatunk, ha nem számoltatjuk meg magunkat?

 hirdetes_300x300  

 

A törvény 50-től 250 euróig terjedő összegű büntetést tesz lehetővé mindenki számára, aki elmulasztja kötelezettségüket. A büntetéseket az egyes községek szabhatják ki.

 

Stauder ugyanakkor elmondta, hogy a Statisztikai Hivatal kezdettől fogva azt kommunikálta, hogy mindenkinek a saját, jól felfogott érdeke, hogy részt vegyen a népszámlálásban.

 

Aki mindenképp el akarja kerülni az esetleges büntetést, az vasárnapig, azaz június 13-ig megteheti, hogy felkeresi saját önkormányzatának hivatalát, és megszámoltatja magát. Ezen kívül személyes asszisztenst is rendelhetünk, aki ingyenesen felkeres bennünket az előre egyeztetett időpontban, és elvégzi velünk együtt a feladatot.

 

Ezt követően erre már nem lesz lehetőség.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.