Nyitókép: TASR

 

Ez a hétvége lesz az utolsó, amikor a lakosok bekapcsolódhatnak a népszámlálásba. Az adatgyűjtés június 13-án, vasárnap éjfélkor lezárul – hívta fel a figyelmet Jasmína Stauder, a 2021-es lakás- és népszámlálás szóvivője.

 

„Szlovákia-szerte elérhetőek a kapcsolattartó pontok, amelyek megerősített nyitvatartási idővel várják a polgárokat. A kapcsolattartó pontot az ország bármely részén fel lehet keresni, nem függ az adott személy állandó lakhelyétől“

 

– jegyezte meg Stauder.

 hirdetes_810x300  

 

A szóvivő elmondása szerint sok kapcsolattartó pont közvetlenül a bevásárlóközpontokban lett kialakítva, vagy a városi hivatalban. A kapcsolattartó pontok jegyzékét a www.scitanie.sk weboldalon lehet megtekinteni.

 

„A lakosoknak a népszámlálás utolsó napjáig lehetőségük van mobil asszisztenst kérni az otthonukba. Még vasárnap reggel is lehet a 02/20924919-es ügyfélközpontot tárcsázni, és az asszisztens segítségét kérni“

 

– magyarázta Stauder azzal, hogy a szolgáltatás ingyenes.

 

A népszámláláson való részvétel kötelező. Amennyiben a polgár nem teljesíti a törvény által meghatározott kötelezettségét, 250 euróig terjedő bírságot róhatnak ki rá.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!