Nyitókép forrása: rtvs/reprofoto

 

Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke és kormányfőhelyettese szombaton az RTVS Sobotné dialógy című rádiós vitaműsorában szerepelt. A beruházásokért, regionális fejlesztésekért és informatizációért felelős miniszterasszony szerint a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) mélységi reformot igényel.

 

Remišová szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a SIS-t feloszlatnák, majd újra felállítanák. Vitapartnere, a Smer-SD parlamenti képviselője és korábbi minisztere Ladislav Kamenický erre azzal reagált, hogy a SIS-ről senkinek nem is szabadna semmit hallania. Az ellenzéki képviselő úgy véli, hogy a medializált SIS-jelentésről a nyilvánosságot is informálni kellett volna, ugyanakkor a nyomozások manipulációjáról beszélt.

 

Remišová a NAKA-nál végzett belügyi ellenőrzést nyomásgyakorlásként értékelte, ugyanakkor Roman Mikulec belügyminiszter továbbra is élvezi a miniszterasszony bizalmát, így nem kívánja támogatni a Smer által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt.

 

  hirdetes_300x300   

A pártján belüli vitával kapcsolatban Remišová elmondta, hogy ennek nincs semmilyen befolyása a koalíció fennmaradó részére, miután a Za ľudí mind a 10 képviselője támogatja a jelenlegi kormányt. A vita során az is elhangzott, hogy ameddig nem rendeződik a helyzet, a Juraj Šeliga után üresen maradt házelnök-helyettesi posztot nem töltik fel mással.

 

„Ha most lenne a közgyűlés, ilyen kiélezett helyzetben, annyi történne, hogy vagy az egyik, vagy a másik csoport állna fel”

 

mondta Remišová azzal kapcsolatban, hogy a pártján belül Mária Kolíková körül kialakult ellenzéki csoport rendkívüli közgyűlés összehívását sürgeti. A kormányfő-helyettes azt is elmondta, hogy mindennek ellenére továbbra is támogatja azokat a reformtörekvéseket, melyeket Mária Kolíková igazságügyi miniszter szeretne véghez vinni.

 

Kamenický szerint a Za ľudíban már a hattyúk dalát éneklik, a pártot egyébként is csak funkciógyűjtők gyülekezetének tartja.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!