Nyitókép: Jakub Julény/SITA

 

Richard Sulík, az SaS elnöke bízik abban, hogy a legközelebbi parlamenti választásokra rendes időpontban, 2024 februárjában kerül sor. Mindezt a bazini pártkongresszus nyitóbeszédében mondta el.

 

Sulík azt is hozzátette, hogy a Matovič-kormány kezdete azért volt nehézkes, mert mindenki új volt a kormányban. Eduard Heger (OĽaNO) jelenlegi kormányfőnek azt mondta, az SaS teljes mértékben a kormány mellett áll és az összes kormánytagért is kiáll. Heger szerint ez erős üzenet Szlovákia számára.

 

 hirdetes_810x300  

Támogatják Mikulecet

 

Sulík arról is említést tett, hogy Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminisztert jövő héten megpróbálja leváltani az ellenzék. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy egyértelműen kiállnak Mikulec mellett. Mint mondta, amennyiben ellenvetéseik vannak az adott miniszterrel kapcsolatban, azt meghívják a frakció ülésére. Mikulecet meghívták, és zárt ajtók mögött tettek fel neki kérdéseket.

 

„Az összes kérdésünkre választ adott. A találkozó eredménye az lett, hogy mind a 13 képviselő kiáll Roman Mikulec mellett“

 

– mondta Sulík.

 

Az SaS elnöke a beszédében arra is rámutatott, hogy ha a következő parlamenti választások során is bekerülnek a parlamentbe, akkor arra már ötödik alkalommal fog sor kerülni.

 

„A rendkívül sikeres és tapasztalt pártok közé soroljuk magunkat“

 

– jegyezte meg.

 

A pártkongresszus tiszteletbeli vendége Eduard Heger kormányfő és Ivan Mikloš egykori pénzügyminiszter volt.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.