Nyitókép: SITA/Alexandra Čunderlíková

 

A céges oltás iránt 18 vállalat fejezte ki érdeklődését. Pénteken a kassai U. S. Steelben és a kiszucai Schaeffler üzemben vette kezdetét az oltás – tájékoztatott Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter a Volkswagen Slovakia vállalatnál elindított oltás alkalmából.

 

A Volkswagen Slovakia autógyár nemcsak az alkalmazottainak kínál koronavírus-oltást, hanem azok családtagjainak is. Oltani a pozsonyi és a turócszentmártoni üzemben fognak.

 

 hirdetes_810x300  

Sebastian Krapoth, a pozsonyi autógyár elnökségi tagja kihangsúlyozta, hogy az oltás önként alapon működik, de a vállalat bízik abban, hogy az alkalmazottak élnek a lehetőséggel, és nemcsak a beoltottsági arány növekedéséhez, hanem a kollektív immunitás kialakításához is hozzájárulnak.

 

Ezer alkalmazott fejezte ki érdeklődését

 

A Volkswagen Slovakia vállalatnál eddig 1 000 alkalmazott – beleértve a családjukat is – fejezte ki érdeklődését az oltás iránt.

 

„Meg vagyok róla győződve, hogy a járványt csak az oltással tudjuk elnyomni“

 

– konstatálta Krapoth.

 

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter szerint az oltás az egyetlen út a szabadsághoz és ahhoz, hogy a járvány okozta gazdasági veszteségeket csökkentsük vagy teljesen megszüntessük.

 

„Bízom benne, hogy együtt a lehető legtöbb embert oltjuk be, így a lehető legtöbb ember védve lesz, és minél előbb elmondhatjuk azt, hogy legyőztük a járványt“

 

– zárta le a tárcavezető.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.