Nyitókép: TASR/M. Baumann

 

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő szerint a járványügyi óvintézkedéseknek érthetőeknek és könnyen megjegyezhetőeknek kell lenniük. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány elleni harc még nem ért véget.

 

„A járványt csak akkor győzzük le, ha világszerte eltűnik“

 

– mondta a miniszterelnök, aki nagyra értékelte az egészségügyi tárca azon ambícióját, amelyet a beoltottság mértékének növelése érdekében végez. Mindezt a hétfői kormányülés után jelentette ki.

 hirdetes_300x300  

 

„Az elejétől kezdve kihangsúlyoztam, hogy a szabályoknak könnyen megjegyezhetőeknek kell lenniük, az embereknek ki kell tudniuk rajtuk igazodni“

 

– jegyezte meg a COVID-automatával kapcsolatban.

 

A kormányfő rámutatott az epidemiológusok azon nyilatkozatára is, hogy mennyire igényes a járványellenes harc. Kihangsúlyozta a szájmaszkok és a reszpirátorok helyes viseletét, a COVID-automatával és a szabályokkal kapcsolatban pedig felhívta a figyelmet az elérhető mobilalkalmazásra, amely áttekinthető, és segít az óvintézkedések közötti eligazodásban.

 

A beoltottak számának lassú növekedéséről úgy vélekedett, hogy a Szlovákia valahol „félúton“ van, a beoltottság pedig a további vakcinaszállítmányoktól fog függeni.

 

Heger azt is megjegyezte, hogy Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter további lépéseket ígért az oltás megerősítése érdekében. Az oltásért járó pénzügyi jutalommal kapcsolatban azt mondta, az egészségügyi tárca több javaslattal dolgozik, meg kell nézni a konkrét verziókat.

 

Az utazási szemaforral összefüggésben úgy vélekedett, hogy a polgárokat meg kell védeni a behurcolt vírusvariánsoktól, ezért nagyra értékeli, hogy nem hoznak elhamarkodott döntéseket a szemaforral kapcsolatban.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!