Nyitókép: markíza.sk

 

Az állami vállalat több százezer eurót fizetett olyan megrendelésekért is, melyek teljesítése a szemtanúk szerint eleve lehetetlen volt. A rendőrség a Nemzeti Autópályaépítő Vállalat (NDS) felső vezetésében is keresi az ügy értelmi szerzőjét és működtetőjét. A NAKA mai akciója során az NDS több vezetőjét is letartóztatták.

 

A nyomozók hűtlen kezelés és pénzszórás miatt razziáznak az NDS-nél, olvasható a rendőrség közösségi oldalán.

 

 „A NAKA a kora reggeli óráktól razziázik a pozsonyi és a zsolnai kerületben. A Tunel (szerk. megj. Alagút) munkacsoport  „MOTOREST“ néven futó nyomozása során mintegy 20 rendőr van bevetésen, és foglalnak le dokumentumokat a vállalat vagyonának hűtlen kezelésével kapcsolatban”

 

 hirdetes_300x300  

írja a rendőrség.

 

Az NDS mintegy 1500 személyt alkalmaz, és ő irányítja az ország autópálya-rendszerét, beleértve az új útszakaszok építését, azok karbantartását, illetve a díjbeszedést. Évente több vonzó megrendelést teljesít akár százmillió eurós tételben.

 

Az egész ügy hátteréről az aktuality.sk közölt terjedelmes cikket, melyben kitalált megrendelésekről írnak. A rendőrség keresi állami vállalat meglopásának főszervezőjét.

 

Körkép.sk/aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.