Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Juraj Šeliga, a Za ľudí alelnöke szintén érdeklődését fejezte ki a pártelnöki poszt megszerzése iránt. A politikus szerint a pártkongresszusra ősszel kerülhet sor. Šeliga az egykori SDK mintája alapján szeretne alternatívát építeni. A párt alelnöke értékeli, hogy kompromisszumos jelöltnek tartják. Mária Kolíková igazságügyi miniszter, a Za ľudí alelnöke szerint Šeliga pártelnöki ambícióinak támogatása túlságosan korai.

 

Šeliga „kutya kötelességének“ tartja a többi párttal való együttműködést, holott a Progresívne Slovensko parlamenten kívüli párt elhatárolódik az együttműködéstől. Amennyiben nem kerül sor az együttműködésre, Šeliga szerint a Hlas-SD és a Smer-SD fog kormányozni. Az SDK mintáján kiépített alternatívával a párttagok előtt is szeretne bemutatkozni.

 

 hirdetes_300x300  

„Egy ilyen vízióiért szeretném őket lelkesíteni. Bízom benne, hogy megszerzem a bizalmukat“

 

– jelentette ki Šeliga.

 

„Mivel maga Remišová pártelnök asszony és a képviselők egy része nevezett kompromisszumos jelöltnek, ezért számomra ebből az derül ki, hogy egy igazságos versenyben engem támogatnának a többi jelölttel szemben“

 

– mondta az alelnök.

 

Kolíková szerint olyan embernek kell a Za ľudí vezetőjének lennie, akinek egyértelmű víziója van arról, hogy hova akarja a pártot vezetni, és ezzel a párt többsége egyet tud érteni.

 

„Itt nincs szó semmilyen kompromisszumról. Amennyiben én indulnék a pártelnöki posztért, akkor azért indulnék, mert meggyőződésem, hogy olyan elképzelést tudok kínálni a pártnak, amelyről azt gondolom, a párt többsége is tud vele azonosulni, és a párt kulcsfontosságú emberei is támogatják“

 

– konstatálta a TASR-nek.

 

Veronika Remišová pártelnök szerint az elnökség közös pártelnökjelöltje Juraj Šeliga lehetne azzal, hogy sem ő, sem Kolíková nem indul a posztért.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!