Gellért, Mercédesz
  • HUF: 355.73
  • USD: 1.17
  • 12 °C
  • 26 °C
Belföld

Áder János és Zuzana Čaputová közösen adták át a felújított Rákóczi kastélyt

A történelmi örökséggel minden új nemzedéknek feladata van

Nyitókép: MTI

 

A történelmi örökséggel minden új nemzedéknek feladata van, ezért volt becsületbeli ügyünk helyreállítani II. Rákóczi Ferenc borsi várkastélyát – jelentette ki Áder János Magyarország köztársasági elnöke a felvidéki Borsiban, ahol Zuzana Čaputová szlovák államfővel közösen részt vett és beszédet mondott a magyar állami támogatással felújított Rákóczi Várkastély átadásán szombaton.

 

Áder János ünnepi beszédében felidézte: a fejedelem gyermekként élte meg Magyarország felszabadulását a török elnyomás alól, de már fiatalként megtapasztalta, hogy Magyarország nem lett szabad, hiszen a Habsburg Birodalom nem felszabadított országként, hanem leigázottként, alattvalóként tekintett hazájára.

 

A Rákóczi kastély felújítási költségei több mint 8,5 millió euróra rúgtak, melyek döntő részét a magyar állam finanszírozta.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Nagy Jenő
2021. jún. 19. 22:47

Mit keresett ott Čaputová.? A Rákóczi kastély felújítása MO- i forrásokból történt. Ha van Čaputovának egy kis önérzete, akkor nem megy el erre az átadásra, vagy a kastély további fejlesztésére minimum annyi SK forrást biztosít mint MO kormánya.

Gerembes Karcsi
2021. jún. 20. 06:10

Jenő, ugyan ezt mondom enis ki akarnak minket turni a tótok hogy nemkel a magyar de a történelem az kell a magyaroké és persze a kastély a vár a fürdök az igen és még sorolható

    b.j.julineni
    2021. jún. 20. 12:07

    Ne beszéljetek így, közös sorsunk volt a szlovákokkal. Nem kell a népek között a gyűlölködést kelteni,vagy fokozni, megteszik ezt azok akiknek jó üzlet a háborúság, akiknek nem hoz elég hasznot a békés egymás mellett élés.

hugo
2021. jún. 20. 17:38

A tótoknak volt kozos sorsunk velunk és nem FORDÍTVA !!!!!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket