Nyitókép: reprofotó/RTVS

 

A rendőrségben uralkodó jelenlegi helyzet a volt kormány által jelölt személyek ténykedésének eredménye – jelentette ki az RTVS 5 perc múlva 12 vitaműsorában Grendel Gábor (OĽaNO) parlamenti alelnök.

 

Grendel azt is kiemelte, hogy Roman Mikulec belügyminiszter a posztjába való belépés után meghagyta a rendőrség magas pozícióiban azokat a személyeket, akiket még a Smer ültetett oda.

 

  hirdetes_300x300   

Grendel szerint Mikulec hónapokig a funkciójában hagyta Milan Lučanský országos rendőrfőkapitányt, mígnem saját maga nem távozott a funkciójából. Ezután Peter Kovařík váltotta a pozícióban, aki Robert Fico és Peter Pellegrini idején a kormányhivatalban dolgozott. A belügyminisztériumi felügyelőséget a közelmúltig Adrián Szabó irányította, aki Denisa Saková volt belügyminiszter jelöltje volt.

 

„Amikor a jelenlegi ellenzék a belügyminisztériumban és a rendőrségen belül uralkodó káoszt veti Mikulec szemére, akkor arra kellene gondolniuk, hogy az ő jelöltjeik vannak vezető funkciókban“

 

– jelentette ki Grendel.

 

 „Úgy vélem, hogy Mikulec megteszi a tőle telhetőt, másrészt meg kell jegyezni, hogy megteszi, amit tud a volt kormány jelöltjeivel“

 

– vélekedett Grendel.

 

Grendel vitapartnere, Juraj Blanár (Smer-SD) parlamenti alelnök válaszképpen megjegyezte, hogy ha Mikulec meghagyta a volt kormány embereit a rendőrségen, azt jelenti, hogy jók voltak. Véleménye szerint a koalíció azt a benyomást akarja kelteni, hogy mindenért a volt kormány felelős.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.