Nyitókép forrása: mti

 

Szerdától (június 23.) már a körzeti orvosoknál is lehet koronavírus elleni oltásért jelentkezni. A hírt Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter jelentette be a szerdai kormányülés előtt.

 

„Ma elindítjuk az általános orvosoknál való oltási rendszert. Az orvosok a mai naptól jelentkezhetnek be”

 

mondta a tárcavezető azzal, hogy bővebb információkkal június 24-én, csütörtökön szolgálnak majd.

 

Lengvarský közlése szerint igyekeznek mielőbb beoltani mindenkit, aki már regisztrált az oltásra. Elmondta, hogy minden olyan körzeti orvos és körzeti gyermekorvos részt vehet az oltási programban, aki bejelentkezik és szerződést köt az Egészségügyi Minisztériummal.

 hirdetes_810x300  

 

A vakcinák megrendelése és szétosztása a gyógyszertárak bevonásával történik majd – ezekből jelenleg 704 jelentkezett már be. Az érdeklődők oltásra való behívásánál az adott orvosnál megszokott módszereket részesítik előnyben majd. Minden beoltott kérheti majd az oltási igazolást a korona.gov.sk oldalon.

 

A rendelőkben csak azokat az érdeklődőket olthatják be, akik egyébként is oda tartoznak. Az oltóközpontoktól eltérően a rendelőkben való oltás esetén az oltásra való regisztrációtól kezdve annak realizálásáig mindent az adott rendelő végez el. A körzeti orvosoknál csak a Pfizer vakcinájával lehet majd oltakozni.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.