Belföld

A négy napnál tovább tartó nyári táborok résztvevőinek PCR-tesztet kell felmutatniuk

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal aktuális rendelete 28-án, hétfőn lép hatályba.

Nyitókép: Adobe Stock

 

A négy napnál tovább tartó nyári táborok résztvevőinek 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell felmutatniuk. Ez a kötelezettség nem vonatkozik a tíz év alatti gyerekekre, a beoltott személyekre és azokra, akik már átestek a COVID-19 betegségen – derült ki a Szlovák Közegészségügyi Hivatal aktuális rendeletéből, amely június 28-án, hétfőn lép hatályba.

 

Ez a rendelkezés olyan üdülési eseményekre vonatkozik, amelyekbe a nyári táborok is beletartoznak.

 

„Az üdülési esemény olyan szervezett ottlét, amelyen legkevesebb öt gyermek vagy tinédzser vesz részt 18 éves korig, és az időtartama négy napnál hosszabb. Az ilyen esemény célja a gyerekek és a fiatalok kikapcsolódása, az egészségük erősítése és a fizikai erőnlétük erősítése“

 

– pontosított Daša Račková, az Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

 

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter június 16-án bejelentette, hogy azoknak a gyerekeknek, akik nyári táborban vesznek részt, az állam kifizeti a PCR-tesztet.

 

A táborba való belépés előtt egy nyilatkozatot kell leadni arról, hogy a gyerek nem fertőző, továbbá egy igazolást is csatolni kell az egészségi alkalmasságáról. A fertőzésmentességet a szülő vagy a törvényes képviselő igazolja írásban. A gyerek egészségi alkalmasságáról szóló igazolást a gyerekorvos legkorábban egy hónappal a tábor kezdete előtt állítja ki a szülőnek, illetve a törvényes képviselőnek.

 

A tábor szervezőjének biztosítania kell egy izolációs helyet arra az esetre, ha valakinél felmerülne a fertőzés gyanúja. A fertőzött vagy fertőzésgyanús személy izolációját és elszállítását haladéktalanul be kell biztosítani. A helyzetről azonnal értesíteni kell az illetékes regionális közegészségügyi hivatalt. Amennyiben beigazolódik a vírus jelenléte, a tábort azonnal megszüntetik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket