Nyitókép: Reuters/David W Cerny

 

A dél-morvaországi tragikus kimenetelű viharral kapcsolatban Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes és Mária Kolíková igazságügyi miniszter (mindkettő Za ľudí) is támogatásáról biztosította Csehországot. Peter Pellegrini, a parlamenten kívüli Hlas-SD elnöke is sok erőt kívánt a szomszédainknak, az SaS pedig bízik abban, hogy a szlovák kormány az elkövetkezendő napokban, hetekben segítségére lehet a cseheknek a károk eltakarításában és helyreállításában.

 

Remišová biztosított arról, hogy Szlovákia segít Morvaországnak, egyúttal köszönetet mondott Roman Mikulec belügyminiszternek, Jaroslav Naď védelmi miniszternek (mindkettő OĽANO) és Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszternek a mentőegységeinek gyors segítségnyújtásáért.

 

 hirdetes_810x300  

„Fáj a szívem, ha látom, mit történt Morvaországban. Veletek vagyok“

 

– írta a közösségi oldalán Kolíková.

 

A koalíciós SaS párt őszinte részvétét fejezte ki mindenkinek, akit a természeti katasztrófa sújtott.

 

„Egy közösség összetartással és kölcsönös segítségnyújtással tud megbirkózni hasonló helyzetekkel. Ezúton is szeretnénk értékelni az egészségügyi tárca és a mentőegységeink gyors fellépését, akik azonnal a cseh kollégáik segítségére siettek“

 

– írta a párt.

 

Peter Pellegrini részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, egyúttal erőt és kitartást kívánt a mentőegységeknek és a katasztrófa sújtotta lakosoknak.

 

„Kormányfőként több katasztrófánál is jelen voltam – árvizeknél, tűzeseteknél, olyan helyzetekben, ahol halálos áldozatok is voltak. Ezért is tudom elképzelni, hogy mit élnek most át a testvéreink“

 

– konstatálta a közösségi oldalán.

 

Pellegrini szerint a természet felhívta a figyelmünket arra, hogy sokkal többet kell foglalkozunk a klímaválsággal.

 

„A visszafordíthatatlan károk sokkal közelebb vannak, mint hittük“

 

– tette hozzá a Hlas-SD elnöke.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!