Nyitókép: Shutterstock

 

 Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) péntektől elkezdi az uniós digitális COVID-igazolványok kiállítását.

 

Június 26-tól, szombattól automatikusan elküldi az igazolványt azoknak a személyeknek az e-mail címére, akik az utóbbi hetekben az ideiglenes oltási tanúsítvány kiállítását kérvényezték.

 

 hirdetes_810x300  

Egyúttal június 28-tól, hétfőtől a korona.gov.sk honlapon elérhető lesz az a formanyomtatvány, amelynek a kitöltésével kérvényezni lehet az uniós digitális COVID-igazolvány kiállítását.

 

Az egységes EU-s digitális igazolványok július 1-jétől lépnek érvénybe.

 

„Az igazolvány tartalmazni fogja az adatokat a tulajdonos koronavírus elleni oltásáról, teszteléseiről és a fertőzésen való áteséséről“

 

– mondta Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője, hozzátéve, hogy ettől a dátumtól kezdve az emberek a koronavírus-tesztelésről és a koronavíruson való átesésről szóló digitális igazolást is kérhetik.

 

„Annak ellenére, hogy az egységes európai igazolványok célja, hogy megkönnyítsék a lakosok utazását, az egészségügyi tárca továbbra is azt tanácsolja, hogy a veszélyes Delta-variáns terjedése miatt az emberek fontolják meg a külföldi kirándulásokat“

 

– tette hozzá a szóvivő azzal, hogy az uniós tagállamok egyezsége alapján a tanúsítványok rendszere a hathetes átmeneti időszak után lesz teljes mértékben működőképes.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.