Nyitókép: ČTK

 

Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány a Központi Válságstáb ülése előtt azt mondta, a rendőrség készen áll az állandó határellenőrzésre, de minden a járványügyi helyzettől és az epidemiológusok döntésétől függ.

 

A rendőrfőkapitány szerint a rendőrség fel van készülve arra, hogy a legszigorúbb rezsimben, azaz napi 24 órában ellenőrizze a határokat.

 

„Jelenleg zöld fázisban vagyunk. Ez azt jelenti, hogy napközben ötórás, éjszaka háromórás ellenőrzést tartunk, az aktív ellenőrzés pedig két órát tart, melynek során az összes gépkocsit ellenőrizzük“

 

 hirdetes_300x300  

– magyarázta Kovařík.

 

Az országos rendőrfőkapitány a Központi Válságstáb ülésén azt szeretné kérni, hogy a rendőrök a legfrissebb adatokkal rendelkezhessenek a határt átlépő személyekkel kapcsolatban.

 

„Amennyiben a határokon hatékonyak szeretnénk lenni az ellenőrzésekkor, akkor tudnunk kell, hogy honnan jönnek a határt átlépő személyek. Ezért is fontos, hogy ne csak papírellenőrzést csináljunk“

 

– pontosított Kovařík.

 

A rendőrfőnök nem tartja kizártnak, hogy a határokon hamarosan szigorúbb rezsim lép életbe. Ezt azonban a Szlovák Közegészségügyi Hivatalnak kell kérnie.

 

„Ez nem a rendőrségtől függ, hanem a EU-ban és az egyes országokban uralkodó járványhelyzettől“

 

– mondta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.