Nyitókép: culture.gov.sk

 

Frissítve: 12.29 Az elmúlt időszakban a hidas kultúrmaffia által irányított Kisebbségi Kulturális Alap élére új igazgató kerül. A vegyespárt holdudvara által preferált Petőcz Kálmán helyett Alena Kotvanová lett a befutó.

 

Kotvanová évekig Bukovszky László (Most-Híd) kisebbségi kormánybiztos hivatalában dolgozott, de a Körkép.sk úgy tudja, jelen állás szerint nem tekinthető a hidas kultúrmaffia részének.

 

A pályázati kiírás végeredményéről hétfős bizottság döntött. A kulturális minisztérium tájékoztatása szerint Natália Milanová miniszter elfogadja a bizottság döntését.

 hirdetes_810x300  

 

A pontozás végeredménye. Forrás: Kulturális minisztérium

 

A bizottság jegyzőkönyve, benne a tagok értékelésével ITT elolvasható.

 

A hidas kultúrmaffia Petőcz Kálmánt szerette volna beültetni az igazgatói székbe,és bár keményen lobbiztak is az érdekében, nem jártak sikerrel. A vegyespárt érdekkörébe tartozó magyar sajtó igyekezett úgy beállítani a kiválasztási folyamatot, hogy az OĽaNO (ők irányítják a kulturális minisztériumot) saját emberére cserélné a bugári éra alatt pozícióba került, és alkalmatlanságát többször bizonyító Molnár Norbertet. Nem lett igazuk.

 

A befutó végül az évekig a kisebbségi kormánybiztos, Bukovszky László hivatalában dolgozó Alena Kotvanová lett.

 

A témával még foglalkozunk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.