Nyitókép: TASR

 

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök a mai napra hívta össze azt a rendkívüli ülést, amelyen az Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról fognak szavazni.

 

A Hlas-SD képviselői a Szputnyik V orosz vakcina megvásárlása és felhasználása miatt szeretnék leváltani Matovičot. Szerintük egy hatalmas felsülésről van szó, és amennyiben nem sikerül a felhasználatlan vakcinákat eladni, akkor ez Szlovákia számára mintegy 20 millió dolláros kárt fog okozni. A Hlas képviselői azt is felróják Matovičnak, hogy nem terjesztette be a kártérítési törévényt, valamint az adó- és járulékreformot. Az ellenzéki képviselők továbbá azért is kritizálják Matovičot, amiért a legerősebb koalíciós párt vezetőjeként ő irányítja a kormányt, és az ő engedélye nélkül semmi sem történhet.

 

 hirdetes_300x300  

A bizalmatlansági indítványt 39 ellenzéki képviselő támogatta, Miroslav Kollár és Tomáš Valášek volt koalíciós képviselők már előre jelezték, hogy Matovič visszahívása mellett fognak szavazni.

 

A Sme rodina nem támogatja az ellenzék bizalmatlansági indítványát.

 

„A kormánykoalíció stabil részesei vagyunk, nem gondolom, hogy a képviselőink a kormány bármelyik tagját is vissza szeretnék hívni“

 

– mondta Peter Pčolinský, a Sme rodina frakcióvezetője.

 

Az SaS képviselői a frakció esti ülésén fognak tárgyalni Matovič visszahívásáról, ahova Matovičot is meghívták.

 

„A frakción belül különböző nézetek vannak, meg kell beszélnünk miként fogunk eljárni“

 

– jelentette ki Jana Bittó Cigániková (SaS).

 

Az OĽANO már jelezte, hogy kiáll Matovič mellett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.