Nyitókép: mti

 

A járványügyi intézkedések részeként  új rendszer szerint végzik majd a határellenőrzéseket a rendőrök. Az új rendszer három fokozatot különböztet meg, ami meghatározza majd az ellenőrzések intenzitását. Az adott fokozatról szóló javaslatot hetente terjeszti majd elő az Egészségügyi Minisztérium a kormánynak.

 

Az erről szóló javaslatot a kormány már elfogadta, július 5-től eszerint Szlovákia a II. fokozatba tartozik, ami intenzív határellenőrzést jelent.

 

Az I. fokozatban, tehát a zöld fázisban a rendőrség csak szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végez majd a határokon.

 

 hirdetes_400x285  

A II. fokozatban, tehát a narancs fázisban a legtöbb határátlépőt ellenőrzésnek vetik alá. Az ellenőrzés a Szlovákiába belépőket érinti. Az ellenőrzés ideje szigorúan a határátkelő kategóriájától függ majd. Egyes kisebb határátkelőket, kevésbé fontos vagy forgalmas szakaszokat lezárnak majd.

 

A III. fokozatban, tehát a fekete fázisban minden egy határátlépőt leellenőriznek. Az ellenőrzéseket napi 24 órában, a hét minden napján végzik. A kisebb határátkelőket lezárják, vagy a kormány elrendeli a belső határok átmeneti ellenőrzését, valamint meghatározza, hogy mely átkelőket lehet használni.

 

A II. és III. fokozatban csak a teherszállítás kap kivételt az ellenőrzés alól. A rendőrség a katonaság támogatásával végzi majd el az ellenőrzéseket.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.