Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán – illusztráció

 

Csütörtökön, július 1-jén hivatalosan is megkezdték az oltást a körzeti orvosok és gyermekorvosok a koronavírus elleni vakcinával. A betegeik a Pfizer vakcináját kapják meg – jelentette be Eduard Heger szlovák kormányfő Alsókubinban.

 

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter hozzátette, hogy egyelőre 290 körzeti orvos és gyermekorvos kapcsolódott be a helyi oltásba.

 

„Keresünk minden lehetőséget, hogy növekedjen a beoltottsági ráta. Az általános orvosoknál és gyermekorvosoknál való oltás az egyik ilyen út. Újra támogatni fogjuk a mobil oltóegységeket, az üzemekben és cégekben vagy kirekesztett csoportoknál való oltást. Igyekszünk minél több választási lehetőséget biztosítani a lakosságnak”

 

nyilatkozta az egészségügyi tárca vezetője.

 hirdetes_300x300  

 

Heger kiemelte, hogy a körzeti orvosokkal és az általuk elsőként beoltott személyekkel való beszélgetések során azt tapasztalták, hogy nagyra értékelik a lehetőséget, hogy minél közelebb kerül hozzájuk a vakcinázás lehetősége. További jó hírnek nevezte, hogy a rendelőkben a Pfizer vakcinájával oltanak majd.

 

„Tudjuk, hogy milyen nagy az érdeklődés ez iránt a vakcina iránt, ezért is válik elérhetővé a körzeti orvosok számára”

 

tette hozzá a kormányfő.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!