Nyitókép: Juraj Droba Fb-oldala

 

Tegnap nyitották meg a szlovák fővárosban a Szivárványos Pride (Büszkeség) egy hónapig tartó programsorozatát. A megnyitón Juraj Droba (SaS) megyefőnök és Matúš Vallo főpolgármester is személyesen részt vett.

 

„Az elmúlt másfél évben mindnyájan tudatosíthattuk, hogy mit jelent a szabadság és az alapvető dolgok használatának hiánya. A járvány korlátozta életünket. Az LGBTI közösség a járvány előtt és után sem élhet teljes életet. Mindaddig, amíg az emberi jogok nem lesznek érvényesek mindenkire. Remélem, hogy nemcsak mi, hanem a törvényeink is reagálnak majd erre“

 

– nyilatkozta Pozsony megye első embere, akit az SaS nevű szlovák liberális párt jelölt.

 hirdetes_810x300  

 

 

Kiemelte, hogy az egy hónapig tartó Szivárványos Pride-sorozat az öröm, az alázat, a színesség és a tolerancia jegyében zajlik majd.

 

„Városunk és megyénk egymás kölcsönös elismerése és a tisztelet régiója lesz“

 

– nyilatkozta Droba.

 

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló és , szöveg, amely így szól: „DUHOVY BRATISLAVA PRIDE”
Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere a Szivárványos Pride megnyitóján. Kép: Vallo Fb-oldala

 

Korábban a pozsonyi Pride megnyitóján a Most-Híd által jelölt Mária Patakyová emberjogi ombudsman is részt vett és beszédet is mondott.

 

Az a Patakyová, aki legutóbbi éves jelentésében elfeledkezett a magyarokat érintő ügyekről. A dolog abszurditását növeli, hogy ezt az őt funkcióba jelölő vegyespárt is kritizálta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.