Nyitókép: Márton Kováts

 

Mindenkinek, aki külföldről tér haza, még akkor is, ha csak a határ menti városban volt bevásárolni, a szlovák határ átlépése előtt kötelező regisztrálnia. Ez a rendelkezés azokra is vonatkozik, akik be vannak oltva. Ennek a kötelezettségnek a teljesítését a rendőrök közvetlenül a határon fogják ellenőrizni – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

 

„Tekintet nélkül arra, hogy milyen országból érkezik az illető személy Szlovákiába, kötelező a korona.gov.sk honlapon regisztrálnia az eHranica nyomtatványon keresztül“

 

– jegyezte meg Eliášová. Ez a szabály a beoltott személyekre is vonatkozik.

 

 hirdetes_300x300  

Fontos, hogy a regisztrációt annak a személynek is el kell végeznie, aki csak egy órára szaladt át a szomszéd országba bevásárolni.

 

„Vigyázat, az új utazási szemafor július 9-én lép életbe. Ez az új szemafor a terjedő Delta-variánsra reagál és változásokat hoz az utazás terén“

 

– konstatálta a szóvivő.

 

Azok az országok, ahonnan Szlovákiába utaznak az emberek, nem lesznek kockázati szempontból osztályozva. Az eltérés abban lesz, hogy az országba érkező személy be van-e oltva vagy sem. A beoltottaknak nem kell karantént abszolválniuk, a többieknek igen, és legkorábban az ötödik napon PCR-tesztnek kell alávetniük magukat.

 

„Az eHranicán történő regisztráció azonban mindenkire vonatkozik“

 

– hangsúlyozta Eliášová.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!