Nyitókép: bratislavskykraj.sk

 

Szombattól ismét elindították a szlovákiai turistaközpontokba közlekedő szezonális nyári vonatjáratokat. Az úti célok közül nem hiányozhat Dobsina, Selmecbánya, Lőcse és Körmöcbánya. Tizenkét vonalon a Szlovák Vasúttársaság 58 vonata közlekedik.

 

„A járvány jelentős mértékben sújtotta az idegenforgalmat, és az első pénzinjekció keretén belül elindítjuk a rendkívüli nyári vonatokat, amelyek a közkedvelt turisztikai úti célokba szállítják el az utasokat. Szlovákia remek és sokszínű ország, aminek van mit kínálni a hazai és a külföldi turistáknak egyaránt. A szlovákiai kirándulás jó ötlet, ezért bízom benne, hogy a turisták élni fognak a nyári vonat lehetőségével“

 

– konstatálta Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedésügyi miniszter.

 hirdetes_300x300  

 

A nyári vonatok július 3-tól szeptember 19-ig fognak közlekedni.

 

A szezonális járatoknak köszönhetően az utasok a Záhoráčikkal eljuthatnak Detrekőváraljára (Plavecké Podhradie), ahol megtekinthetik a 13. századi várromot, ellátogathatnak a Körmöci-hegységbe, a Hermándi-barlangba, feldezhetik a Szlovák Paradicsomot vagy sétálhatnak a selmecbányai utcácskákon. Több járat kerékpárszállítási kapacitása is megerősítésre kerül.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!