Nyitókép forrása: TASR/Jakub Kotian

 

Kedd délután a rendőrök letartóztatták Peter Krupát, az ĽSNS parlamenti képviselőjét. Krupa a délutáni, szlovák-cseh határnál rendezett, határrezsim elleni tüntetésen rátámadt egy rendőrre. Az esetről a rendőrség szóvivője számolt be a sajtónak, közben Marián Kotleba pártelnök a közösségi hálón erőstette meg, hogy Krupát őrizetbe vették. A megtámadott rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett a karján.

 

„A rendőrség teljesen ellenőrzése alatt tartja a helyzetet, de elfoghatatlan, mikor egyesek a rendőrökön töltik ki dühüket, akik csak kötelességüket teljesítik”

 

fogalmazott Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány a történtekkel kapcsolatban. Egyúttal felszólította a lakosságot, hogy tartsák be a hatóságok utasításait, és ne ragadtassák el magukat feleslegesen.

 

„Azzal csak mindenki mást is akadályoznak, akik át akarnak jutni a határon. A fegyelmezettség gyorsítja az átjutást”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott a rendőrfőnök. Több határátkelőnél is megmozdulásokra került sor, a tüntetéseken főleg a határmentén élők vettek részt. Elsősorban a szigorú határrezsim ellen emelték fel szavukat, július 5-től ugyanis újra határellenőrzéseket tartanak a rendőrök, amelyek fennakadásokat okoznak.

 

Többek között a Felsőszernye – Brumov-Bylnice határátkelőt pedig le is zárták, az incidensre is az felsőszernyei tüntetésen került sor. A megmozdulás szervezői szerint a határzár a határ mindkét oldalán élők életét megkeseríti.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!