Nyitókép forrása: Eduard Heger facebook-oldala

 

Jövő héten születhet döntés arról, hogy milyen mértékben finanszírozná az állam a koronavírusteszteket. Erről Eduard Heger kormányfő számolt be a szerdai kormányülés előtt. A miniszterelnök elmondása szerint Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter és Vladimír Lengvarský (OLaNO-jelölt) egészségügyi miniszternek is alternatívákat és pénzügyi elemzéseket kell készítenie és bemutatnia ezzel kapcsolatban.

 

Heger elmondása szerint július 12-én, hétfőn tárgyalnak majd a koalíciós tanácson, ezt követően hoznak döntést a tesztek árának, vagy annak egy részének átfizetéséről és ennek feltételeiről.

 

„Az egészségügyi miniszter pontos kalkulációt készít elő, hogy miként jönne ki a tesztek esetében, legyen szó antigéntesztekről PCR- vagy LAMP-tesztekről, hogy dönteni tudjunk, mi viselhető el az állami költségvetés szempontjából. Beszélni fogunk róla a koalíciós tanácson is és aszerint felállítjuk a feltételeket”

 

nyilatkozta Heger, aki egyelőre nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mennyi fejenként mennyi tesztet lehetne átfizetni.

 hirdetes_300x300  

 

A kormányfő hangsúlyozta, hogy az ingázók számára augusztus 9-ig fenntartják az átmeneti rezsimet, nincs okuk aggodalmaskodni.

 

„Igyekszünk úgy felállítani, hogy az egyik oldalon megvédjük az embereket és az egészséget, a másik oldalon értjük és halljuk azt is, ami elhangzik”

 

Milan Krajniak konstatálta, hogy jövő héten már a kormány is döntést hozhat a tesztek átfizetéséről. Mint fogalmazott, számukra az az alapvető, hogy az emberek, akik nincsenek beoltva, hozzájussanak a tesztekhez és átjárhassanak a határon, vagy kihasználhassák azokat a lehetőségeket, amelyeket a Covid-automata lehetővé tesz.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!