Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Hérom járás híján teljesen kizöldült az ország a COVID-automata térképének legújabb változata szerint. Ahogy mindig, a térképet minden héten szerdán aktualizálják, de az új szabályok az egyes járásokra csak a következő hétfőtől érvényesek.

 

Július 12-től a legenyhébb korlátozások lépnek érvénybe az ország 76 járásában és városrészében. Az elsőfokú figyelmeztetési jelzés, vagyis a sárga besorolás marad érvényben azonban a Homonnai, a Rózsahegyi és a Stubnyafürdői járásban.

 

A járványstatisztika szerint csökken az új koronavírusos esetek száma, a kórházakban 120 körül mozog a ápolásra szorulók száma, lélegeztetőgépen pedig 11 személy van. Az új kórházi felvételek hétnapos átlaga napi öt, miközben februárban még 400 volt.

 

 hirdetes_810x300  

Az öröm azonban nem féltétlenül lesz tartós, a lakosság átoltottsága továbbra is alacsony. A legalább egy vakcinával rendelkező felnőttek aránya Szlovákiában 44,3 százalék, a teljesen beoltottaké 36,5 százalék. Ezzel szemben az uniós átlag 61,5 illetve 40,3 százalék. A lemaradás tehát szemmel látható (még úgy is, hogy Európa szerte csökkent az oltási hajlandóság).

 

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.