Belföld

Nem kell negatív tesztet felmutatniuk az Olaszországból és a Portugáliából hazatérőknek

Péntektől módosulnak a határok átlépésének feltételei.

Nyitókép: Pexels

 

Július 9-től, péntektől módosulnak a határok átlépésének feltételei. A Szlovák Közegészségügyi Hivatal frissített rendelete alapján július 9-től, péntektől módosulnak a határátlépés feltételei.

 

A legfrissebb módosítások értelmében a 12 évnél fiatalabb gyerekektől akkor sem fognak negatív PCR-tesztet kérni, ha kockázatos országból, légi úton érkeznek Szlovákiába.

 

A frissített rendelet szerint azoknak a személyeknek sem kell 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet felmutatni, akik Olaszországból vagy Portugáliából térnek haza.

 

Azok a személyek, akik a listán nem szereplő országokból érkeznek haza, a szlovákiai reptérre történő megérkezés után 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell felmutatniuk.

 

A frissített rendelet értelmében nem kell az eHranica rendszerbe regisztrálniuk a tehergépkocsi-vezetőknek, a mozdonyvezetőknek, az autóbuszok, repülőgépek, hajók és vonatok személyzeti tagjai, a betegszállítók, illetve a transzplantációra szánt szerveket és vérkészítményeket szállítók, valamint a temetkezési vállalkozók is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket