Nyitókép forrása: facebook.com/polícia SR

 

Péntektől ismét változik a határrezsim. A rendőrség közlése szerint július 9-étől ismét átjárhatók lesznek az úgynevezett harmadosztályú határátkelők, amelyeket hétfőn lezártak. A több átkelő több ellenőrzést is jelent, ezért a rendőrségen kívül a katonaság és a pénzügyőrség, de még az ítéletvégrehajtás testülete is beszáll a határátlépők ellenőrzésébe.

 

Az I. és II. rendű határátkelőkön tartós ellenőrzéseket tartanak majd, a III. rendű átkelők esetében rendszeres monitoring lesz a karanténkötelezettség betartásának ellenőrzésére.

 

A kormány szerdai határozata alapján a belügyminisztérium úgy rendelkezett, hogy péntektől megnyitják az összes határátkelőt, és ideiglenes technikai akadályokat pedig eltávolítják.

 

 hirdetes_400x285  

Íme, a Szlovákiába való belépés új feltételei – Aki nincs beoltva, karanténba megy

 

A rendőrség mindenkit arra kér, hogy a forgalom folyamatosságának fenntartása érdekében a határellenőrzési ponthoz érkezve már legyen előkészítve az összes bemutatandó okmány és igazolás, vagy a mobil segítségével bemutatható digitális igazolás, és főleg, az e-hranica oldalon történt regisztrációról szóló igazolás. Beoltottak esetében szükség van az oltásról szóló igazolás felmutatására is. A rendőrség ellenőrzi az uniós digitális covid-igazolványokat is.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.