Nyitókép: TASR

 

Korai a Szlovák Köztársaság alkotmányának az előrehozott választásokról történő népszavazás engedélyezésével kapcsolatos módosításának a kérdése – állítja az SaS.

 

Ahogy arra Ondrej Dostál parlamenti képviselő (…) is rámutatott, ez a kérdés jelenleg korai, mivel a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa Tomáš Taraba javaslatát – ami lehetővé tenné az előrehozott választásokról szóló referendum kiírását – a júniusi ülésen már megvitatta. (…) Az eljárási szabályzat szerint hasonló javaslatot csak 2021. december 29-én lehet újra benyújtani a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsához.”

 

– közölte Ondrej Šprlák, az SaS szóvívője.

 

 hirdetes_300x300  

Dostál ugyanakkor a közösségi hálón arra hívta fel a figyelmet, hogy az OĽANO választási programjában javaslatot tett az alkotmány megváltoztatására, hogy ne lehessen népszavazást kiírni az Nemzeti Tanács hivatali idejének lerövidítéséről.

 

Zuzana Čaputová szerdán (július 7.) kijelentette, hogy népszavazást ír ki az előrehozott választásokról, ha a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa úgy dönt, hogy megváltoztatja az alkotmányt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.