Nyitókép: REUTERS/Marko Djurica

 

A Pfizer/BioNTech vállalat bejelentése szerint megkérte az európai, amerikai és a világ más szabályozó hatóságait, hogy engedélyezze a harmadik adag oltóanyag beadását is.

 

A vállalat ezt azután jelentette be, miután a vizsgálataik eredménye bebizonyította, hogy a harmadik adag védőoltás beadása után az eredeti koronavírussal és a Béta-variánssal (dél-afrikai mutáns) szemben az ellenanyagszint az öt-tízszeresére emelkedett a második adag oltóanyaghoz képest.

 

 hirdetes_400x285  

A Pfizer/BioNTech vállalat azzal számol, hogy a harmadik adag védőoltás a fertőző Delta-variánssal szemben is hatékony lesz. A vállalat ezenkívül egy speciális, a Delta-variánssal szemben hatékony vakcinát is fejleszt a BioNTech németországi gyárában. A vakcina klinikai tesztelése várhatóan augusztusban kezdődik.

 

A vállalat arra a információra is reagált, miszerint Izraelben a második oltás után hat hónappal csökkenni kezdett a vakcina hatékonysága. A vállalat szerint a második védőoltás után hat-tizenkét hónappal szükséges egy harmadik dózis beadása is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.