Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

A V4-es országok és Szlovénia kormányfője a pénteki ljubljanai tárgyaláson megegyeztek abban, hogy az új vírusvariánsok miatt rendkívül fontos növelni a lakosság átoltottságát – jelentette ki Eduard Heger szlovák kormányfő a tárgyalás után.

 

A cseh, magyar, lengyel, szlovák és szlovén kormányfő a járványon kívül a szlovén elnökséggel is foglalkozott az Európai Unió Tanácsában, továbbá a Nyugat-Balkán és az EU közeledéséről, az environmentális kérdésekről és az illegális migrációról is szót ejtettek.

 

 hirdetes_300x300  

„A szlovén elnökség prioritásai kiegyensúlyozottak és elsősorban olyan témákra reflektálnak, amelyek napjainkban sokat foglalkoztatják az EU-t. Mi hajlandóak vagyunk támogatni Szlovéniát abban, hogy a prioritásaikat az összes területen hasznosítani tudják, főleg ami a jogállamot illeti“

 

– közölte Heger.

 

Heger szerint a kormányfők abban is megegyeztek, hogy a nyugat-balkáni országok esetében a csatlakozási folyamatot illetően nagyobb dinamikára és bizalomra van szükség, ezért üdvözlik egy olyan csúcs megrendezését, amelyen az EU mellett a nyugat-balkáni országok is részt vennének.

 

A szlovák kormányfő azt is kiemelte, hogy az egészségügyi mellett a gazdasági aspektus is fontos.

 

„Fontos, hogy a gazdaságunk megújítására és támogatására koncentráljunk, és effektíven használni tudjuk az összes olyan európai forrást, amellyel rendelkezünk“

 

– konstatálta a kormányfő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!