Nyitókép: letiskovycasopis.sk

 

A gyerekeknek 12 év korig nem kell regisztrálniuk az eHranica webes applikációba – hívta fel a figyelmet a Szlovák Közegészségügyi Hivatal. Ez azokra a gyerekekre is érvényes, akik ingázó kíséretében érkeznek, vagy olyan szlovákiai polgár kíséretében, aki a határtól 100 kilométeres körzetben lakik. Ebben az esetben a gyerekeknek negatív tesztre sincs szükségük. A 12 és 18 év közöttieknek továbbra is kötelező a regisztráció. Elég azonban egyszer regisztrálni, ugyanis a regisztráció augusztus 9-ig érvényes. Negatív PCR-tesztre nincs szükség.

 

Amennyiben a gyerekek 18 éves korig az egy háztartásból származó, oltott személyekkel jönnek át a határon, a gyermekekre nem vonatkozik a karanténkötelezettség.

 

 hirdetes_300x300  

Amennyiben a gyerekek 12 éves korig az egy háztartásból származó, oltatlan személyekkel jönnek át a határon, Szlovákiában nem kell koronavírus-tesztet csináltatniuk. A karanténja akkor fejeződik be, amikor a közös háztartásban élő többi személynek. Abban az esetben, ha a gyermek 12 éves korig olyan személyekkel jön át a határon, akik közül az egyik be van oltva és a másik nem, akkor az oltatlan személlyel karanténban kell maradnia.

 

„Amennyiben a 12 és 18 év közöttiek legalább egy adag vakcinával be vannak oltva, oltott személyeknek minősülnek, így az országba érkezés után nem kell karanténba vonulniuk“

 

– jegyezte meg Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

 

Abban az esetben, ha a 12 és 18 közötti személy nincs beoltva, és olyan személyekkel érkezik át a határon, akik közül az egyik be van oltva a másik pedig nem, akkor az oltatlan személlyel karanténban kell maradnia. Amennyiben a gyerekek 18 éves korig nem olyan személy kíséretében lépi át a határt, akivel egy háztartásban él (pl. a szülők nélkül), nem kötelező számára a házi karantén.

 

Abban az esetben, ha a gyerekek 12 éves korig légi úton érkeznek Szlovákiába olyan országból, amely nem szerepel a rendeletben, az idősebb utastársaiktól eltérően nem kell negatív PCR-tesztet felmutatniuk.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!