Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

A TASR hírügynökség közlése szerint ezrek tüntetnek Pozsonyban a Szabadság téren (Námestie slobody), hogy kifejezzék nemtetszésüket a kormány járványügyi intézkedéseivel szemben. A Kormányhivatal épülete előtt az oltás és a rabszolgaság ellen tiltakoztak, egyúttal felszólítottak a szerintük veszélyes oltás ellen, főleg a gyermekek esetében.

 

A tüntetők az embereken való kísérletezés azonnali leállítását követelték, miután úgy vélik, a koronavírus elleni oltás toxikus kísérleti vakcina, amelyen még folynak a klinikai tanulmányok.

 

„Nem vagyunk kísérleti nyulak” – üzenték a tüntetők, akik nem csak az oltást, de a tesztelést is elutasítják. úgy vélik, nem azok jelentik a problémát, akik nem oltatják be magukat, hanem a már beoltottak gyógyítását.

 

 hirdetes_810x300  

A felszólalók és a tüntetők is elítélték a az emberek elkülönítését, mely szerintük megengedhetetlen a 21. században. A felszólalók arra szólították fel a tömeget, hogy tartsanak össze az oltást nem vállalók azokkal, akik hisznek a rendszerben és beoltatták magukat.

 

A tüntetésen, melyet néhány politikus – többek között Kotlebáék – is támogatott, több vulgáris kifejezés is elhangzott Zuzana Čaputová államfőnek és néhány koalíciós politikusnak vagy szakértőnek címezve. A tiltakozók egyúttal azt üzenték, hogy nem adják Szlovákiát.

 

„A Hlas-SD elsősorban az emberek hangja és határozottan elutasítjuk a kötelező oltást, a társadalom megosztását és az értelmetlen intézkedéseket, amelyek korlátozzák az ingázókat a határokon” – fogalmazott sajtóközleményében Pellegrini pártja, aki szintént támogatta a tüntetést.

 

A tiltakozó akción felszólalt a külföldön élő szlovákok néhány képviselője is, akik a határrezsim feltételeinek megváltoztatását kérték.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.