A Progresszív Szlovákia legalizálná a marihuánafogyasztást Szlovákiában. Ezrek írták már alá a petíciójukat - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -5 °C
  • 2 °C
Belföld

A Progresszív Szlovákia legalizálná a marihuánafogyasztást Szlovákiában. Ezrek írták már alá a petíciójukat

A PS célja, hogy megváltoztassa Szlovákia drogpolitikáját, mely szerintük kevesebb tönkrement emberi sorsot eredményezne

Nyitókép: webnoviny.sk

 

Két nap alatt hétezer ember írta alá a Progresszív Szlovákia (PS) petícióját, melyben a marihuána legalizálását követelik. A kezdeményezést a párt két EP-képviselője, a magyar pedofiltörvény miatti, Budapestet elmarasztaló EP-határozatot is megszavazó, szélsőliberáis Michal Šimečka és Martin Hojsík.

 

A progresszívok azt szeretnék, ha orvosi előírásra lehetővé válna a marihuána használata, továbbá, ha a felnőttek saját célokra termeszthetnék, ha minden járásban tanácsadó központ nyílna, és ha az állam növelné a kiadásokat a drogfogyasztás elleni harcra.

 

A PS célja, hogy megváltoztassa Szlovákia drogpolitikáját, ami így szerintük kevesebb tönkrement emberi sorsot eredményezne, a fiatalabb lakosság pedig egészségesebbé válna, ezzel is csökkentve az anyagi nyomást az állami költségvetésre.

SJE Nyílt nap

 

 „Míg egy-egy elítélt nemzetközi összehasonlítások alapján évente 15 950 euróba kerül Szlovákiának, addig a szociális segítségnyújtás illetve kezelése ugyannak az embernek évente alig 2740 eurót emészt fel”

 

– jelentette ki a politikai mozgalom.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. Júl. 13. 13:55

A konnyu drog utan jon a kemeny es a drogoktol nem okosodik az allampolgar.

Igaz
2021. Júl. 15. 07:03

Téged "drog" nélkül is hülyének neveltek! A legnagyobb gyökerek (ön) kábszi nélkül is agyilag fogyatékos! A kannabisz gyógy növény! Az EU törvényeket olvasd el te majom!!! Bánatos gyökerek vagytok mind, miattatok tart itt ez az egész ország, nem elég hogy bohócok ülnek a magyar "trónon" még a társadalmunk is fogyatékos! Ez a szégyen nem a fű fogyasztás!! Remélem ezek a gondolatok mellett ami önben van fejjel a falnak szaladgál mert még az orra előtt lévő nyitott ajtón se tud kimenni! Sok sikert az elbaszott életéhez! Vicc

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket